Follow Twitter Like Dashboard
Tokens?

TITLE; Ombak Rindu Bakal Mengganas
Saturday, 26 November 2011 | 10:03:00 PM | 0 comments
Assalamualaikum!

Hah! Mesti korang tertanya-tanya kan . . .

"Asal tajuk entry ni Ombak Rindu Bakal Mengganas" HAHA


Ini lah novel popular karya Fauziah Ashari tu yg akan diadaptasi ke filem. Arahan Osman Ali. Ombak Rindu tajuknya.. Akan ditayangkan di pawagam bermula 1st December 2011.

Cerita ni memang best tau! Boleh menitis air mata bila baca novel ni. Tak sabar nak tengok filem nya pulak. Sedia baldi dulu sebelum tengok.


Antara Barisan Pelakon Ombak Rindu .

  Aaron Aziz- Hariz

  Maya Karin- Izzah

  Lisa Surihani- Mila Amylia

  Bront Palarae- Mail

  Azizah Mahzan- Datuk Sufiah


Sebelum filem ni keluar , kita baca dulu sinopsis nya :)


Sinopsis Ombak Rindu .


Izzah merupakan seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tuanya akibat kemalangan jalan raya.malangnya,Taha iaitu bapa saudara Izzah kemudiannya menjaganya.Ditambah pula dengan kebencian isteri Taha terhadap Izzah dan menuduh gadis itu membawa bencana kepada keluarga.


Disebabkan bebanan hutang,Pak Cik Taha sanggup menjual Izzah kepada tauke kelab malam. Dari situ Izzah mengenali Hariz yang membelinya dari tauke tersebut. Hariz kemudian menikahi Izzah diatas permintaan Izzah  bersyaratkan semua itu perlu dirahsiakan.


Cinta Izzah mula berputik kepada Hariz,namun kehadiran Mila Amylia iaitu anak kepada Tan Sri Rashdan dan dia merupakan model,pelakon terkenal tanahair telah mengugat cinta Izzah. Sanggupkah Izzah menerima Mila sebagai madunya? Bagaimana tindakan Datuk sufiah setelah mengetahui cerita sebenar? Adakah Hariz akan mencintai Izzah?


Itu sinopsis, Ini pulak sy nak tunjukkan kat korang scene2 dalam Ombak Rindu . # Sweet Gilos



Poster Filem Ombak Rindu





Pernikahan Hariz dan Mila




Hariz terlantar di hospital





Hariz dan Wafi


Scene paling daring dalam OR 


Loving each other :)


Media preview OR


Kalau nak baca atau apa yg terjadi masa Media Preview tu .



Hah! semua dah tengok kan? Ada tak perasaan korang ber Ombak tak sabar nak tgk citer ni? # Mesti Ada Punya. Movie ni ni lain daripada yg lain sbb Aaron sendiri menangis sebab taksub dengan watak2 ni. # Terharu


Ni Official Video Ombak Rindu. # I Think So :)


OST OR




Ni antara Artikel2 lain yg ada kaitan dengan Ombak Rindu






Harap korang suka dgn post ni. Saya baru ber blogger, beri saya tunjuk ajar . :)

Boleh Comment kat bawah tu. Thank you :)

Labels:



Old things | New things